management de
proiect

Echipa de implementare este formată atât din personal salariat aparținând organizației promotor (manager de proiect și responsabil cu comunicarea) cât și din voluntari, din rândul
specialiștilor aparținând școlii partenere ( coordonator științific, responsabil cu achizițiile, personal auxiliar, evaluatori etc.

EVALUAREA elevilor CU tsa PRIN INTERMEDIUL GRILELOR

Activitatea se desfășoară periodic, pentru a stabili progresul făcut de beneficiari- copiii cu tulburări din spectrul autist - și felul în care demersul nostru a atins obiectivele propuse.
Activitatea se desfășoară prin aplicarea unei grile unice de evaluare

Comunicarea cu ajutorul imaginii poate fi folosita in locul limbajului oral sau pentru dezvoltarea acestuia. In consecinta actiunile intreprinse de catre cadrele didactice vor avea ca rezultat atat facilitarea comunicarii, exprimarii emotiilor, cat si a intelegerii mesajului transmis, iar pe termen lung imbunatatirea interactiunii sociale si a competentelor sociale. De asemenea, cadrele didactice pot utiliza imaginea si pictograma pentru a crea o rutina cu ajutorul programului zilei si a orarului. Aceste instrumente il vor ajuta pe elev sa perceapa timpul. Utilizand imaginea in combinatie cu orarul cu pictograme if vom face pe elev sa perceapa spatiul scolar ca pe un mediu securizant si accesibil nevoilor sale

DOTAREA SPAȚIILOR

Activitatea se realizează ținând cont de specificul fiecărei categorii de beneficiari, de vârstă, gradul de deficiență psihomotrice, dimensionarea spațiilor etc. Acest demers se face sub directa supraveghere a specialiștilor (psihologi, profesori prsihopedagogi, psihoterapeuți)

Adaptarea demersului educational/terapeutic in concordanta cu design-ul

Realizarea unui design educațional-terapeutic modern presupune și o adaptare a activităților conform cu acesta. Copiii vor beneficia de table interactive, panouri senzorialle, jocuri didactice ”Montessori„, pe care va trebui să știe să le folosească sub îndrumarea cadrelor didactice.

ACTIVITATE DE PARENTING

Rezultatele au ca scop constientizarea nevoii de imbunatatire a demersului educational terapeutic pentru a putea raspunde nevoilor copiilor cu TSA. Reprezentantii institutiilor prezente vor disemina activitatile la nivelul institutiilor si astfel, vor incerca sa implementeze aceste noutati.In consecinta, se vor dezvolta modele noi

informare ȘI COMUNICARE

Pentru a ține permanent legătura cu comunitatea locală dar și cu beneficiarii, am planificat o serie de activități de informare atât prin întâlniri periodice (conferințe de presă, activități de parenting etc.), în mediul online prin mijloacele social-media, (paginile web dedicate proiectului, instagram, facebook) precum și cu ajutorul materialelor tipărite.
Toate acestea au rolul de a promova inițiativa noastră precum și aportul finanțatorului - Active Citizens Fund România

ACHIZIȚIonarea MATERIALElor NECESARE

Serviciul achiziții coordonat de administratorul școlii beneficiare stabilește necesarul de materiale și realizează aprovizionarea ritmică pentru a asigura implementtarea proiectului în condiții de oportunitate și legalitate.

Simpozion si Workshop cu titlul „Adaptarea designului educational in lucruL cu elevii cu TSA"

Spre sfârșitul perioadei de implementare dorim să organizăm un simpozion cu tema „Adaptarea designului educațional în lucrul cu elevii cu TSA”, la care vor fi invitați specialiști din mediul universitar, administrația locală, cadre didactice din, diferite școli.

SCHIMB DE EXPERIENȚE

La inceputul anului școlar 2023-2024, in luna septembrie, echipa de coordonare a proiectului va efectua un schimb de experiențe cu o instituție de specialitate din Republica Moldova